tisdag 25 oktober 2011

En ny storfiskare i form av en liten flicka såg dagens ljus för första gången igår!


Återstår att se när pappa får tid att svinga spöt nästa gång... :-)

Med tre tjejer på hemmafronten så kanske jag får sälja båten framöver till förmån för hästar...eller nej förresten, första tjejen kan redan både gädda, lax, flundra och STOR!!!, men vet knappt skillnad mellan en ko och en häst. De e bildning det!

lördag 22 oktober 2011

Ibland åker man för långt...

Bra size på abborrarna idag, mellan 3hg och kilot, med en snittvikt på 5-6hg  Dessutom var dom som tokiga, jiggen han sällan ner till botten innan det högg, och tappade man en på väg upp så tog genast en ny abborre den tappades plats. Inte ofta de är så i hugget, oftast brukar man få lirka med dom lite mer iaf.

Hann ta några kast med gäddspöt också, fyra mindre fiskar blev det.

Fick höra att det var en kille som tog en gädda på 12kg häromdagen, utanför en vass 50m från där jag har båten...ibland åker man nog för mycket båt i jakt på de bästa ställena...

söndag 16 oktober 2011

Fart på gäddorna igen!

 


Idag hade gäddorna vaknat ur koman, ett par dagars sydvästliga vindar hade
fått fart på dem igen. Ingen tvekan idag, de högg så det sjöng i spöt. Inga större, alla mellan 1-3kg, men kul ändå i det fina vädret.

Väder: sydväst 6-9, vattentemp 9-10

lördag 15 oktober 2011

Kortpass för att lura storgäddan

Gunnar och Lena med lilla Tyra kom på besök från Visby igår.
Gunnar och jag lyckades smita från dagishämtning och sticka ut en snabbis med båten i utbyte mot att vi lovade laga middag åt tjejerna (vilket vi sedermera faktiskt gjorde).

Vi stack till stället där jag hade den stora gäddan som följde efter en jiggad abborre häromdagen. Vi nötte en stund på stället, men ingen skymt av monstergäddan. 

Provade som hastigast ett par andra ställen på vägen hem men det gav inget. De senaste dagarnas kalla vindar verkar ha försatt gäddorna i koma, och gårdagens totala avsaknad av vind var nog inte bästa vädret för att väcka liv i dem igen. 

Hursom skönt att komma ut på sjön en liten stund även om det var ett snabbpass.

Vädret: (8-9 grader i vattnet och vindstilla efter nordliga vindar)

Anmäld till Laxcup Vättern

Nu är vi anmälda till Laxcup Vättern, ser ut som jag får sällskap av patron Sandblom och mediamogul Johan i båten. Första gången vi ställer upp så det ska bli kul!

söndag 9 oktober 2011

Det finns stora gäddor i ytterskärgården...

...fick jag bevis på idag.

Testade en liten mar som gett skapligt med gädda, och så också idag, även om bara var smått mellan 1-2kg. Tröttnade på sniporna och gick över till lite abborrfiske istället, och det var en hit. Bara stora abborrar mellan 5hk och kilot.

Dagens behållning var dock inte abborrarna utan ett monster till gädda som följde efter en av abborrarna upp, dock utan att hugga. Bytte tillbaks till gäddspöt och nötte på stället säkert en halvtimma, men utan resultat...blir dock spännande att fiske maren igen när man vet att det finns åtminstone en rejält stor gädda därinne.

lördag 8 oktober 2011

Helt plötsligt fiske

Sandra och Anjali visade mest känsla för jiggningen

Notera spöfattningen

Lite trångt men det funkade

Kickoff med bolaget igår fick hastigt och lustigt ändrat körschema i sista sekund.
Spöregn och några konsulter som fastnat hos kund och blev sena gjorde att första aktiviteten, lerduveskytte, fick strykas. Istället blev det till att boka bastun på konferensen och spontant rigga upp några spön för en liten tur efter abborre för de som ville.

6 pers nappade på erbjudandet. I vädret som var stod abborrarna och tryckte längs botten, men vi lyckades iaf lura upp några stycken under en timma.
Abborrarna blev sedan vickning frampå småtimmarna när Martin filéade upp dom och stekte på dom i lite smör och ströbröd