måndag 29 oktober 2012

Kållandsö

I torsdags åkte Johan och jag ner till vänern för att fiska Kållandsöträffen.
Väderprognoserna var inte jättelovande med friska vindar både fredag och lördag, så det var en liten chansning att packa båten och åka de 45 milen ner.

Fredagen blev tävlingen inställd, medelvindar på 14m/s. Vi gjorde trots det ett försök till lite trolling men gav upp efter 2-3 timmar i den hårda vinden och beslutade oss för att kasta lite efter gädda inomskärs istället.

   Efter lite letande och ett par mindre gäddor lyckades johan lura upp en kort och tjock gädda på drygt 9,5 innan vi bröt för dagen.
 
Lördag morgon blåste det lite mindre, runt 10-11m/s och startfältet släpptes iväg. Rak nordlig vind gjorde dock att sjön låg på överallt, så med gårdagens trollingguppande i åtanke valde vi istället att strunta i tävlingen lördag för att försöka lura upp en 10+ gädda med gäddpåkarna istället. Vi lyckades inte med det men toppade dagen med två gäddor på dryga 7. Tror vi hade den skönaste dagen av alla båtar på träffen den dagen.
 
Under natten till söndagen la sig vinden helt och söndagen bjöd på strålande väder, dags att göra entré i tävlingen mao. Vi satsade på ett område där vi var helt ensamma, och dagen började med ett bra hugg på ett av ytspöna, en fin lax eller öring som tyvärr klev av efter ett par minuter.
Innan vi bröt tidigt efter lunch för att slippa köa till rampen och komma iväg så hade vi fått upp tre öringar och en liten lax, varav en av öringarna var godkänd samt tappat ytterligare några fiskar. Dagens tyngsta fisk blev återigen en gädda på 8,3, ett under att den tafsen gick av med tanke på att den lilla vobblern satt långt ner i svalget på gäddan som dock simmar vidare. 
 
Grattis till vinnarna och tack till arrangörerna, hoppas på bättre vindar nästa år. Innan dess blir det kanske en tur ner med bara gäddprylar i bagaget.
 
 




torsdag 25 oktober 2012

Gös istället för vitfisk...

Team Djurö/Cudas fjäderringsansvarige, Johan, har på senare tid uppvisat ett, för oss andra i teamet, osunt intresse för allehanda vitfiskar och boilies-bak. 
 
Skönt att notera att han i helgen var ute och försökte fiska lite gädda, förvisso med magert resultat, men ändå ett steg i rätt riktning. Han lyckades iaf lura upp en fin gös som stod riktigt grunt inne i vassen.
 
Teamet håller tummarna för att den goda trenden fortsätter och att tillfrisknandet fortgår!
 

onsdag 24 oktober 2012

Packat och klart inför Kållandsö

Ser dock ut att bli blåsigt på fredag, men vi får hoppas på det bästa...

söndag 21 oktober 2012

Kållandsöträffen & löja

Någon som ska till Kållandsöträffen i helgen och har lite löja att sälja?

fredag 19 oktober 2012

Gäddfiske med finbesök

Idag fick jag påhälsning av Lasse Hedberg med vän Håkan som kom för att fiska gädda i hemtrakterna.

Skapliga väderförutsättningar kändes det som, men trots det den sämsta gäddturen på mycket länge.
Trots att Lasse efter några inledande missar fick till mothuggen så lyckades vi bara peta upp en handfull gäddor i mediokra storlekar.

Blir att bjuda in till revanschfiske någon gång framöver för att försvara hemmavattnen...
 

onsdag 10 oktober 2012

Förbannade nordan!

Inte nog med att abborrarna blir grymt tjuriga, den blåser ju genom märg och ben också! :-(

tisdag 9 oktober 2012

Sandhamnsöringen

I lördags deltog vi i Sandhamnsöringen tillsammans med runt 25 andra båtar, start i Stavsnäs och målgång i Sandhamn.

Tror det var sex båtar som vägde in fisk på seglarhotellet när dagen summerades, totalt 8 godkända fiskar upp.

Vi gnetade på oavbrutet med avbrott endast för lunch på värdshuset, men ingen fisk i båten förutom en torsk. Utöver det hade vi en tappad fisk och en mindre följare.

Hursom en trevlig dag i finväder och friska vindar, grattis till de båtar som lyckades få godkänd fisk och tack till Sandhamnsguiderna och sponsorer för arrangemang och priser!