måndag 29 april 2013

Bornholm, ett par fina och sju-hugg

Åkte ner i lördags och sov över i Simris, tanken var att vi skulle åka över med färjan söndag morgon.

För att spara lite tid så sjösatte vi båten i simris tidigt söndag morgon, och jag och johan körde över till Bornholm. Patron Sandblom fick på grund av sin låga rang inom teamet själv ta färjan från Ystad med bil och trailer.

På väg över till Bornholm kunde vi inte hålla oss utan satte grejerna och hann med drygt en timmes fiske. Först fick vi en fisk på runt 6kg på ytan som fick gå tillbaka. När vi plockat upp för att åka in till Tejn och hämta Sandblom som kommit med färjan såg vi en paravan som låg och flöt. När vi åkte för att plocka upp den så drog den iväg, visade sig att det satt en fisk på som slitit av paravan och en kusamo. Efter lite jakt med båten kunde vi iaf med båtshaken på tag på paravanen och kroka loss en 5-6kg fisk som verkade pigg när den fick simma vidare.

När vi väl åkt in, provianterat och plockat upp Erik så åkte vi ut till samma område igen. Två fiskar blev det innan vi bröt för dagen, en fisk på knappt femton kg c&r och sedan en som nästan nådde upp till tio-strecket. Vi försökte sätta tillbaks den men det gick inte så den fick bli matfisk.


Fin vildlax som tyvärr inte gick att återutsätta

Idag var vi ute lite senare och fiskade i ett område som vi inte riktigt trodde på av någon anledning men vind gjorde att vi inte fiskade där vi ville. Hände ingenting under ett par timmar innan vi åker rakt in i ett sju-hugg där alla fiskar hugger inom någon halvminut. Vi fick in sex fiskar som vi kunde kroka loss bredvid båten, alla fiskar låg mellen ett par kilo och kanske upp till fem, så inga bjässar men kul ändå när det händer lite. Vi körde vidare ett tag till och lyckades kroka på en liten mikrob-lax innan vi bröt.



Nya tag i morgon om besättningen orkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar