fredag 30 september 2011

Skapliga abborrar men roligare med gädda



Idag blev det halvdag på jobbet då suget blev för stort i det fina vädret.
Började med lite abborre inne i vikarna, fanns gott om dem men de riktigt stora saknades. Lasse Hedberg med gäster fiskade på samma ställe och lyckades lura upp en abborre som pendlade kring kilot, annars gott om abborre mellan 2-7hk.

På vägen från abborren blev det istället lite fokus på gädda, och receptet för dagen var tydligt. Sol och lite vind inne i vikarna/marerna var inte vad gäddan gick igång på, men väl ute på lite öppnare vatten stod de tätt där vinden låg på mot lite djupare vassar. 9st upp på en dryg timma med bud på fler. Shadjigg med tung  skalle som snabbt nådde botten var receptet, antingen small det direkt på nedslag vid vasskanten eller några meter ut på mellan 3-5 meter. Vet inte om gäddan stod en bit ut också eller om den följde med inne från vassen.

Får se om man lyckas komma ut i helgen igen, måste hinna med både lite jobb och familj, men jag ska iaf försöka... 

Kort pass på nya vatten


Testade lite nya vatten igår. Hade inte mycket tid på mig, ett par timmar, så det blev mycket båtåkande mellan ställen som verkade heta.

I ytterskärdgården verkar det som gäddan står väldigt lokalt, hittar du en hittar du flera, en liten vik kan kan vara helt tom på fisk oavsett vind/väder/årstid medans viken bredvid alltid håller fisk. Blev 3st med en 5a på topp.

söndag 25 september 2011

Födelsedagsbarnet fick tröstäta...

Sevve som fyllde år idag hade dagen till ära fått ledigt för lite gäddfiske. Vi stack ut tidigt eftersom han var tvungen att vara tillbaks vid bryggan kl. 13 för vidare färd till Hotel Diplomat och Afternoon Tea....

Blev till att hålla sig till hemmavattnen för att inte slösa bort en massa tid på båtåkande. Förutsättningarna var väl inget vidare, morgon/förmiddag och stiltje, men vi lyckades iaf tjata upp några gäddor. Tävlingen slutade 9-1 till skepparn med topp på cirka 4kg så för Sevve blev det till att tröstäta bakelser på Diplomat.

lördag 24 september 2011

Gäddor runt knuten

Skulle ut med föräldrarna som ville träffa lilltjejen och käka lunch på sandhamn idag.

Lyckades smita hemifrån en timma innan och åkte in i maren runt hörnet. Finns alltid gott om skaplig abborre, men jag har aldrig fått en gädda där...kanske för att jag bara jiggat där, men det brukar ju  komma en och annan bonusgädda när man jiggar abborre.

Abborrarna var på plats och på hugget, men idag hade jag gäddspöt liggande i båten så jag kunde ju lika gärna testa...och det blev 4 gäddor på en kvart vid samma lilla vassrugge innan jag blev tvungen att bege mig till bryggan igen för att plocka upp lunchsällskapet.

Uppenbarligen så står det lite gädda därinne så det får nog bli några fler försök...kanske tom lite ismete till vintern. Då kan jag nästan sitta i vardagsrummet och ha koll på vipporna.

Imorgon har Sevve lyckats få tillstånd på hemmafronten för lite fiske så då blir det nog en lite längre tur på jakt efter den Stora Gäddan. 

fredag 23 september 2011

Abborrarna på plats!

Hann med en kort tur igår mellan jobb och solnedgång. Nu har abborrarna börjat samla ihop sig i vikarna och är vädret bra så har du hugg i varje jiggsläpp och fisk upp på vartannat.

Efter en halvtimme och ett gäng abborrar på 2-5 hekto så prövade jag lite efter gädda istället då det inte verkade vara några större abborrar på plats. Två mindre gäddor kom upp och vände innan jag brände ett riktigt bra hugg ett par meter ifrån båten...hann se fisken och hade jag fått upp den hade mitt årsbästa definitivt förbättrats...men, men, det är fiske, bara på't igen, förhoppningsvis redan till helgen :-)

måndag 19 september 2011

Tragiskt...

Dessa klippor på Härön fiskade jag ifrån så sent som för ett par månader sedan...

Slumpar bort en ekolodsgivare Raymarine P66

 
Ligger oanvänd i kartong, 400sek.

lördag 17 september 2011

Marfiske

Tänkte jag skulle testa ett par marer som jag aldrig varit inne i idag. Gick bra att komma in men det gäller att ha tungan rätt i mun när man väl är inne då sjökort saknar info.
Fortfarande lite för varmt i vattnet, ungefär 3 grader varmare än i vattnet utanför. Några mindre gäddor och ett par fina abborrar blev det iaf, men kan nog bli riktigt bra när det blir lite kallare i vattnet...övertygad om att det fortfarande simmar några riktigt stora gäddor härute. Sällan jag möter någon annan båt på de ställen jag fiskar, så fisketrycket är inte hårt. Bara att fortsätta nöta och tro med andra ord.

fredag 16 september 2011

Någon som vet vad det här är?

Bifångst i krabbgarn utanför Orskär, Tjörn

Gäddorna på hugget

Hann smita ifrån för tre timmars fiske idag, och idag var gröningarna på hugget.
16st var uppe och vände, och jag brände säkert lika många hugg, har brutit tre revben så mothuggen blir lite väl försiktiga...Topp på cirka 4kg men de flesta låg runt 2-3kg och sniporna lyste med sin frånvaro.
Höll mig i närheten av Djurö och Buster Jerk Tånglake var receptet för dagen.

fredag 9 september 2011

Gäddfiske idag

 Hann med några timmars fiske idag innan det var dags att hämta på dagis... Tänkte först åka iväg på en långtur upp mot furusund, men efter en titt på soppamätaren så fick det bli fiske i hemmavattnen runt djurö istället.

Fick upp 14 gäddor + en bonusabbore på knappt 1,2 kg.
Ingen vidare storlek på de första gäddorna, alla mellan 0,5-2,5kg, men efter flytt till ett grundflak  med lite djupare vatten runtomkring lossnade det. Helt dött vissa dagar, men finns fisk där brukar det vara bättre storlek. Fick tre stycken alla runt 4-5kg.

Alla fiskar, inklusive abborren, tog på samma Buster Jerk Whitefish. Har märkt att med det klara vattnet härute är det bara "naturliga" färger som funkar...bara att glömma alla favoritfärger man kört med inne i mälaren.