söndag 4 december 2011

Sammanfattning Laxcupen

Då var man hemma igen efter tre dagar i Karlsborg.
Tävlingen blåste in vilket var otur men inte så mycket att göra åt. Vi fick iaf en heldag med utgångshamn Granvik på fredagen som resulterade i en 67cm öring och några rödingar, helt ok dag men laxen saknades, inte bara i vår båt.

Lördagen bjöd på vindar 15-18 meter i sekunden, så vi testade istället att sjösätta en bit norrut för att trolla lite gädda. Vi nötte på i blåsten och regnet utan ett pet på grejerna, gav upp trollingen för lite kastfiske i en vik/mar som såg riktigt bra ut. Hade ett misstänkt hugg som trasslade till en four-play, men det var svårt i den hårda blåsten att ha någon vettig kontakt med betet...ett par andra team snurrade också runt på fjärdarna i blåsten men de gick också bet.

Lördagen avslutades med bastu och sedan julbord på Idas. Efter det var undertecknad redo för slakt medans Patron Sandblom och unge herr Holmberg tog en eftersläckare i baren på hotellet.

Idag åkte vi upp till Granvik och tittade och kom fram till att det nog skulle gå att komma ut på sjön och fiska även om det skulle bli kärvt i blåsten...Hade vi trott att det fanns lax i området hade det nog blivit fiske, men nu valde vi att åka hemåt istället då Patron dessutom hade en gotlandsfärja att passa vilket skulle resulterat i ett kortpass.

Tack till arrangörerna, bättre tur med vädret nästa år!

2 kommentarer:

  1. Tack ska ni ha för bastubadandet! alltid trevligt med lite värme efter en stökig dag på sjön.
    Mvh Johan Åsberg
    www.teamsberg.blogspot.com

    SvaraRadera